Vyzkoušejte dlouhodobé odstranění chloupků

26.6.2017
Vyzkoušejte dlouhodobé odstranění chloupků

Před dvaceti lety se chloupky neřešily. Do hledáčku se dostaly až na přelomu tisíciletí a zájem o jejich odstranění stále roste, a to nejen u žen, ale také u mužů


V letních měsících je dokonale hladká pleť nejlepší vizitkou. Pojďme se podívat na dlouhodobé odstranění chloupků

Odstranění chloupků: epilace vs. depilace

Krátké sukně, kraťásky či plavky – bez tohoto oblečení se v horkých letních dnech neobejdeme a holit se denně žiletkou baví jen málokoho. Jak tedy na dlouhodobé odstranění chloupků?

Pomůže epilace nebo depilace? Oba dva pojmy spojuje jedno – odstraňování chloupků. V čem je tedy rozdíl?

Depilace

Během depilace se chloupky odstraňují z povrchu kůže mechanickou či chemickou cestou. Mezi tyto způsoby se řadí nejrozšířenější nešťastné holení žiletkou, dále pak depilační gely a krémy, cukrová pasta a dále studené a teplé vosky.

Epilace

V tomto případě se jedná o dlouhodobé odstranění chloupků – tedy i s cibulkou a natrvalo. Zpravidla se jedná o lehce nepříjemné metody, které však mají dlouhodobý účinek. Mezi nejčastější způsoby epilace patří ošetření pomocí laseru, IPL světel a elektrokoagulací (elektrickou jehličkou). Po trvalém odstranění chloupků je potřeba ještě docházet 1 – 2x do roka na udržovací kúry (záleží na jedinci a síle ochlupení).

Téměř trvalá depilace voskem

Chloupky, podobně jako obočí, řasy či vlasy, vyrůstají z tzv. cibulek, které se přirozeně obměňují (např. vlas má životnost až šest let, poté vypadne a z cibulky vznikne nový – vlasový kořínek tento koloběh zvládne až 12x – zdroj Wikipedia). Kořínky jsou velmi životaschopné, což u vlasů oceňujeme, ale u nohou a jiných partií bychom tuto vlastnost rádi oželeli.

Z tohoto důvodu není možná trvalá depilace, ale díky teplému vosku lze růst chloupků výrazně omezit – po pravidelném vytrhávání jsou kořínky slabší a výsledek déle vydrží.

Depilace voskem u mužů

Proč depilovat teplým voskem?

  • Hladká pleť 3 – 4 týdny
  • Odstranění chloupků i s kořínky
  • Příznivá cena

Více o depilaci voskem

Pro koho je depilace voskem vhodná?

Depilaci teplým voskem, který používám v mém salonu, doporučuji ženám i mužům, kteří hledají dlouhodobě hladkou pleť za příjemnou cenu. Existují způsoby epilace, které dokáží trvale chloupky odstranit, jedná se však o výrazně dražší procedury.

S muži nejčastěji řeším depilaci hrudníku, zad, ramen, podpaží a u sportovců i nohou. U žen se jedná především o nohy, ruce, oblast bikin, podpaží, ale také „knírek“ na obličeji či obočí.

Chci se objednat

Ráda vás uvítám v mém salonu mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Pro více informací mě neváhejte kontaktovat.

Kategorie