Jak se zbavit černých teček

25.9.2017
Jak se zbavit černých teček

Jestliže se nám na obličeji objevují černé tečky, odborně komedony, je to znamení, že s naší pleti není z cela něco v pořádku. 


Většinou je to důsledek špatné péče o pleť, nekvalitního stravování či nedostatek hydratace. Jak se nezvaných černých teček zbavit?

Černé tečky si nevybírají

První problémy se objevují zpravidla v době puberty, kdy je nadprodukce kožního mazu ovlivněna hormony, ale ani ve vyšším věku nemusejí tyto kosmetické starosti skončit. Hormony nás provázejí po celý život a jejich výkyv se může na naší pleti podepsat.

Snažte se alespoň 1 měsíčně navštívit kosmetičku. Profesionální péče s profi produkty umí doslova zázraky. V mém salonu pomáhám s odstraněním černých teček ženám i mužům, a to napříč různými věkovými skupinami. 

Krásná pleť s pomocí vhodné kosmetiky

Každodenní péče o pleť by měla být pro každého samozřejmostí, u problematické pleti s akné či černými tečkami bychom měli pokožce věnovat zvýšenou pozornost.

V první řadě bychom měli přidat v každodenním důkladném čištění. Tzn. čistící pudr, čistící gel na rozpouštění nečistot a adstringentní tonikum, kterým pleť dočišťujeme. Doporučuji provádět také 1 týdně peeling a aplikovat 1krát až 2krát týdně přes noc čistící, hydratační či detoxikační masku.

Vstup do e-shopu

V průběhu nočního odpočinku mohou mazové žlázy produkovat maz, proto nezapomeňte na ranní čištění. Následně naneste sérum a lehký denní krém. Večer důkladně pleť vyčistěte. Dopřejte si třeba masku. Pomohou produkty s vitamínem C.

Mýtus: Na odstranění komedonů pleť odmastěte

Čím více budete pokožku vysušovat, tím více se bude tvořit maz. Nos se bude olupovat a ostatní partie budou stále mastné. Tady je právě na místě nanášet 2krát denně (ráno a večer) kvalitní sérum, třeba s kyselinou hyaluronovou nebo vitamínem C, které pronikne do středních vrstev kůže, stáhne póry a pokožka se rozzáří. Díky tomu dojde k odstranění komedonů - pleť bude vyvážená, dostatečně hydratovaná a bez sklonu k černým tečkám.

Podzimní ošetření v mém salonu

Své zákaznice masíruji krémem s vitamínem C. Výborně podpoří regenerační proces, osvěží pokožku a projasní. Zvýší odolnost a vitalitu. Jako masku nanáším dvousložkovou detoxikační s černým uhlím. V hloubi pokožky dochází k neutralizaci škodlivých volných radikálů, stimulaci tvorby kolagenu a elastinu, ke zrychlení regeneračních procesů.

Vitamín C se výborně doplňuje s vitamínem E, který pomáhá zpomalovat proces stárnutí. Pleť tak dostane novou dávku energie, je příjemná na dotek, svěží na pohled a především hloubkově vyživená.

Chci se objednat

Kategorie