Čištění pleti je základ pro vaši krásu

15.3.2017
Čištění pleti je základ pro vaši krásu

Krásná pleť a zářivý úsměv je ozdobou každé ženy. Zářivý úsměv patří spíše do ordinací zubních lékařů. Krásná pleť má svůj základ ve správném čištění.

Domácí čištění pleti není složité

Každý den se naše pleť potýká s nečistotami a nepříznivými vnějšími vlivy. Pro to, aby byla hebká a svěží, potřebuje tyto nečistoty odstranit. Pokud se nečistoty neodstraní, ucpávají póry, jsou základem pro podráždění a pleť pod nimi nemůže volně dýchat, proto je povadlá a bez zdravé barvy.

Vymezte si svoji chvilku pro čištění pleti, krku a dekoltu. Právě ráno a večer je ten pravý čas pro čisticí rituál. Co se týká peelingu, je vhodné ho provádět 1 - 2x týdně. Domácí čištění pleti velice uleví a je základem pro svěží vzhled. Nezapomínejte však na pravidelné hloubkové čištění v kosmetickém salonu.

Pro domácí čištění je voda nedostatečná a klasické mýdlo nevhodné. Jak tedy postupovat? Přináším několik typů od značky Phyris.

Čistá a svěží pleť 

Volte čisticí kombinaci podle aktuálního stavu a typu pleti, ale také dle ročního období. Během léta a častého cestování pro pocit svěží pleti, zvláště pro pleť se sklonem k maštění, doporučuji pro čištění zvolit čisticí pěnu.

Čištění:
a/ Foam Cleanser – čisticí pěna
b/ Intelli gel – inteligentní čisticí gel

Peeling: Skin Results Serum – jemný peeling s ovocnými kyselinami
Tonizace: Astringent Tonic – osvěžující pleťová voda bez alkoholu

 

Zklidněná a jemná pleť

Pro všechny typy pleti včetně celoročně extrémně citlivé doporučuji pro čistění jemnou čisticí pěnu. Zaručuje tak dokonalé zjemnění, zklidnění podrážděné a alergizující pleti.

Čištění:
a/ Micell Liquid – micelární voda s detoxikačním efektem
b/ Sensi Foam – jemná čisticí pěna

Peeling: Ferment Peeling – jemný enzymatický peeling 
Tonizace: Hydro Tonic – hydratační tonizační voda

 

Hebká a vyhlazená pleť

Pro normální a sušší typy pleti či v zimním období nebo pro pleť, která je například vystavena dlouhodobě klimatizaci doporučuji právě tuto variantu. Pleť bude vypnutá a sametově hedvábná.

Čištění:
a/ Intelli Balm- inteligentní čisticí balzám
b/ Milky Cleanser – jemné čisticí mléko

Peeling: A'peel – hydratující peeling
Tonizace: Milky Tonic – extra jemná tonizační voda s detox. efektem

 

A jak se starám o pleť já?

Já osobně mám mastnější pleť, proto je můj oblíbený produkt na čištění Intelli Gel, který nanesu na vlhkou dlaň a krouživými pohyby a lehkým promasírováním rozpouštím nečistoty. Následně smyji pod tekoucí vodou a dočistím Astringent Tonikem s vůní máty peprné.

V zimních měsících u mne vítězí produkt Intelli Balm. Obsahuje meruňkový olej, extrakt z murumuru, vitamín E a noční čajovou růži.

A víte proč je pojmenován Intelli? Inteligentní je proto, že dokáže nejenom vyčistit nečistoty na pleti, ale zároveň umí pleť pěstit. Po aplikaci balzámu mám pleť krásně vyhlazenou a svěží.

A jeden skvělý tip na konec

Pro vysoce účinné a přitom jemné odlíčení očí a rtů aplikujte Eye make up remover gel. Chladivý gel s pro-vitamínem B5. Okamžitě redukuje případné začervenání a zklidňuje podráždění. Je bez parfemace, vhodný pro všechny typy pleti a ideální pro majitelky kontaktních čoček.

Nemůžete se rozhodnout, která varianta je pro vás ideální? Neváhejte mě kontaktovat, ráda vám s výběrem poradím.

Vaše Martina

Kategorie